Sınır karakolunda mevzi açılıyor

SURİYE hükümeti ile muhalifler arasındaki çatışmaların yoğunlaşması üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) tarafından daha önce 'Stinger' füzeleri yerleştirilen Kilis'in Öncüpınar Sınır Karakolu'na iş makinalarıyla yeni mevziler açılıp çevrede tesviye yapılıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suriye'nin kuzeyinde hükümetin yönetimi tamamen kaybetmesinin ardından Türkiye sınır bölgesine yaptığı askeri takviyeyi arttırdı. Suriye'ye 910 kilometre sınır hattı bulunan Türkiye, sınır birliklerindeki birlikler ve karakollarını askeri araç, tesisat ve son teknoloji ile donatılan silahlarla güçlendiriyor.

Kilis'in sınırdaki 2'inci Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Öncüpınar Karakolu'nun çevresinde bugün sabahtan itibaren yaşanan askeri hareketlik dikkat çekti. Daha önce Stinger füze rampası yerleştirilen karakolun çerçevesinde iş makinalarıyla tesviye yapıldığı ve mevzi açıldığı gözlendi.

Yapılan çalışmanın ardından karakola Suriye'nin kimyasal silah tehdidine karşı Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer Korunma ve Savunma sistemi kurulacağı ileri sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber